5 tipov ako sa obliecť na športovanie

Pravidelný pohyb podporuje nielen zdravie, ale aj formovanie postavy. S fyzickou aktivitou môžeš začať prakticky kedykoľvek a kdekoľvek. Potrebuješ len odhodlanie a vhodnú obuv s oblečením. Preto sme pre teba pripravili päť tipov ako športovať štýlovo a bezpečne zároveň.

1. Zvoľ vhodné spodné prádlo

Funkčná spodná bielizeň a termo prádlo by mali byť základom tvojho športového looku. A to nielen pre to, že chceš aj pri fyzickej aktivite vyzerať IN, ale najmä preto, lebo tieto kúsky bielizne sú vyrobené z materiálov, ktoré dobre sajú pot a udržia ťa počas športovania v teple. Vhodne zvolené športové podprsenky navyše chránia telo pred zbytočným naťahovaním kože. Určite preto neprehliadni skutočne štýlové kúsky športových podprseniek od Ellesse alebo Björn Borg, ktoré nájdeš v sekcii Fitness.

5 TIPOV AKO SA OBLIECŤ NA ŠPORTOVANIE fittness prádlo

2. Vyber si správne oblečenie

Či už sa chystáš behať, do fitka alebo bicykel mal by si mať na pamäti, že základom bezpečného športového výkonu je vhodne zvolené oblečenie. Takže v prvom rade zabudni na bavlnené tričká, ktoré nesajú vlhkosť, pretože takto riskuješ prechladnutie či bolesti chrbta. Siahni radšej po funkčných materiáloch ako je lycra, polyester či spandex. Oblečenie z týchto materiálov ťa ochráni pred potom, dobre sedí a navyše ušetrí i tvoju kožu pred zapareniami. V našej ponuke oblečenia nájdeš mnoho kúskov s týmito vlastnosťami. Patria sem napríklad prepracované tričká pre ženy od Roxy alebo štýlové funkčné oblečenie značiek Jordan, Champion či Quiksilver.

5 TIPOV AKO SA OBLIECŤ NA ŠPORTOVANIE fitnes oblečenie

3. Ochráň nohy v správnych teniskách

Ak si poraníš nohy, vyradí ťa to z hry na pekne dlhý čas a toto pravidlo neplatí len pre vrcholových športovcov. Na beh, do fitka, turistiku či bicykel si preto obuj kvalitné topánky. Také, ktoré dobre sedia nohe, sú zhotovené z funkčných materiálov a dokonale tlmia nárazy. Preto by si jednoznačne mal siahnuť po niektorých z tenisiek z rady Nike alebo Jordan, ktoré sú výnimočné vďaka ich bezkonkurenčnej tlmiacej jednotke Zoom Air. Získaš tak štýlový kúsok obuvi, ktorý okrem športovania rád využiješ i na voľný čas v meste.

5 TIPOV AKO SA OBLIECŤ NA ŠPORTOVANIE tenisky

4. Správne doplnky

Ponožky, šiltovky, čiapky, rukavice. Príroda a počasie sú nevyspytateľné. Takže otáľať by si nemal ani pri výbere týchto na prvý pohľad zanedbateľných doplnkov. Vhodné ponožky budeš počas poriadnej fyzickej aktivity doslova milovať. Technické ponožky od Roxy, Stance alebo Dakine v našej ponuke sú vyrobené z prvotriednych materiálov tak, aby ťa pri žiadnom športe nenechali v štichu.

5 TIPOV AKO SA OBLIECŤ NA ŠPORTOVANIE technické ponožky

5. Vitamíny a životný štýl

Tehličky na bruchu sa neformujú len v posilňovni, ale aj v kuchyni. Bez správne zvolenej stravy sa výsledky tvojej driny počas športovania budú objavovať veľmi pomaly. Životný štýl založený na pravidelnom stravovaní bez rafinovaných cukrov a nadbytočných tukov ti pomôže podávať lepšie výkony. Počas fyzickej aktivity však telo potrebuje aj zvýšený príjem vitamínov, ktoré je niekedy pomocou bežného jedálnička ťažké dosiahnuť. Preto je vhodné, ak sa zásobíš potrebným množstvom vitamínu D, B, C a E, ktoré ti pomôžu aj pri regenerácii svalstva po samotnom cvičení. Vhodné doplnky stravy a vitamíny momentálne na trhu poskytuje viacero spoločností. Zaujímavý výber z nich nájdeš aj v rámci internetových lekárni.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 ROXY, NIKE, DAKINE, STANCE, QUIKSILVER


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise