Ako to robí najekologickejšia továreň sveta na výrobu boardov, Mervin Manufacturing?

Mervin Manufakturing je lídrom v oblasti dizajnu a produkcie snowboardových a skateboardových produktov vyrobených v USA ľuďmi, ktorí na nich skutočne jazdia. Mervin vyrába snowboardy, skateboardy, lyže a viazania značiek LIB  Technologies, GNURoxy.

Výroba snowboardov

Spoločnosť Mervin Manufakturing bola založená snowboardistami  Mike Olsonom a Pete Saarimom v roku 1977. V dobe keď prakticky všetci výrobcovia v oblasti snowboardingu presunuli svoju produkciu do Činy alebo inde do zahraničia, je Mervin najdlhšie fungujúcim a posledným zásadným výrobcom snowboardov v USA. Od samotného počiatku je Mervin vedený jazdcami a zamestnáva jazdcov, ktorí na dennej báze inovujú, experimentujú a testujú nové tvary, štýly, konštrukcie a geometrie. Aby mohol každý zamestnanec stráviť čo najviac času jazdením, dostáva od Mervinu zadarmo sezónny skipass a snowboard, ktorého dizajn si sám navrhne.

Výroba snowboardov

Mervin nakupuje suroviny priamo od dodávateľov, čím eliminuje sprostredkovateľské náklady. Firma vždy bola a je veľmi ekologicky zameraná a na výrobu jadier používa len drevo z rýchlo obnoviteľných zdrojov. Piliny sú recyklované do podoby hnojiva a drevený odpad posiela miestnej spoločnosti Mood Wood, ktorá ho po spracovaní ďalej predáva ako brikety na kúrenie. Na výrobu používajú v Mervin Manufactoring drevo zo stromu Paulownia. Tieto stromy rastú mimoriadne rýchlo, drevo je ľahké, silné, stabilné a odolné voči výkyvom teploty.

Výroba snowboardov

Lib tech si dal záväzok, že bude používať novú vrchnú vrstvu vyrobenú z fazúľ, ktorá je šetrná k prírode, nie je založená na rope a predstavuje najlepší pomer sily a váhy zo všetkých existujúcich vrchných vrstiev v snowboardingovom priemysle. Vlákna čadičovej laminácie neobsahujú aditíva a nie sú toxické ako bežný sklolaminát. Táto nová éra bio-plastov predstavuje nádej na mierumilovnú budúcnosť!

Výroba snowboardov

Mervin nepoužíva žiadne rakovinotvorné toxické rozpúšťadlá. Na sidewall používa materiál zo sóje namiesto toxického ABS. Recykluje všetok plastový odpad, ktorý je ďalej použitý na výrobu nových materiálov, čo predstavuje viac ako 7 ton odpadu mesačne, ktorý vďaka tomu neskončí na skládke. Pri brúsení sa používa voda, aby sa minimalizovalo šírenie vzniknutého prachu vzduchom.

Výroba snowboardov

Na dizajne produktu spolupracuje experimentálna divízia Mervinu s mnohými poprednými svetovými snowboardistami, ako napr. Danny Kass, Travis Rice, Eric Jackson a Mark Landvik.

Výroba snowboardov


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise