Prečo neznášam trendy A.K.A. čo sa nosí v roku 2018

Slovo „trendy“ je prefláknuté asi tak ako letný hit Despacito. Napriek tomu sa oň opiera väčšina stylistov, fashionistov a módnych časopisov. Prečo? Asi aby sa lepšie predávali konkrétne „trendy“ veci, ktoré diktujú ľuďom, čo je a naopak nie je danú sezónu in. Ale ako môžeme na niečo nalepiť nálepku „trendy“, ak je tých trendov také nespočetné množstvo, až sa v tom všetci strácame? V dôsledku hľadania nových a nových trendov sa nakoniec stáva, že trendy je zrazu všetko, čiže nič. Slovo trend aj jeho význam tak stráca hodnotu a relevanciu.

Oveľa radšej hovorím o módnych tendenciách alebo fashion vlnách. Tým, že žijeme v informačnej dobe, ktorá nám umožňuje sledovať skoro všetky značky sveta (ktoré sú, samozrejme, online alebo na Instagrame), si môžeme ľubovoľne vybrať, čo sa nám páči. Nemusíme sa riadiť žiadnymi plošne akceptovanými trendami. Spoločne s podobne zmýšľajúcimi ľudmi tak vytvárame komunitu, ktorá má svojský vkus a vníma svet rovnakou optikou.

Túto tému by som ešte rada rozvinula, ale tiež viem, že vás určite zaujíma pár tipov ako byť nadčasový a zároveň veľmi aktuálny. Hitparáda top jarných a letných „trendov“ na rok 2018 začína :D

Tenisky na platforme

Tenisky na platforme sú tu už od rokov sedemdesiatych, keď sa tešili veľkej obľube vyznávačov disca. Možno si spomínate na glamrockovú kapelu Kiss alebo na londýnsku punkovú scénu a kultovú značku topánok Underground. Mladšie ročníky si určite vybavia božskú Mel-C zo Spice girls, ktorá skákala saltá a robila mlynské kolá na počkanie.  Dôkazom toho, že „žehličky“ sa vracajú vo veľkom štýle, je aj fakt, že sa dostali do portfólia tak tradičných značiek akými sú Vans alebo Adidas

Adidas mikina

Veľké logá

Zatiaľ čo pred pár rokmi bolo nemysliteľné obliecť si mikinu s logom cez celé prsia, pretože sa to považovalo za sedlačinu, dnes idú kúsky s gigantickou identitou značiek ako teplé rožky. Na svetových Fashion weekoch sa v street stylových rubrikách objavili najmä tie, ktoré majú dlhoročnú tradíciu ako Burberry’s, Coach, Fendi alebo Tommy Hilfiger. Ak chcete byť in, môžete, samozrejme, zvoliť aj low costovejšiu verziu. 

 Roxy, Vans

Minisukne a krátke šaty

Po dlhšej odmlke sa k slovu opäť hlásia hriešne krátke minisukne a minišaty.  Ak máte dlhé štíhle nohy, máte vyhraté. Nič nepodčiarkne ich dokonalosť viac ako krátka vypasovaná sukňa s lascívnymi pančuškami. Aby celý styling nepôsobil příliš prvoplánovo a vulgárne, môžete minisukňu skombinovať s oversized mikinou alebo voľnejším tričkom.

Mikiny XXXL

„To máš po otcovi?“ Ak sa vás niekto opýta túto otázku, vedzte, že ste so svojim outfitom trafili klinec po hlavičke. Nehorázne veľké mikiny patria túto sezónu do kategórie „must have“ kúskov. Kľudne sa pokutrajte v skriniach vašich rodičov a zrecyklujte oblečenie, v ktorom chodil váš tatko fandiť na futbal. Čím väčšia mikina s bizajnejším nápisom, tým lepšie.

Thrasher mikina

 Žiaden tatarák ale tartan

Do slovníčka: Tartan (vlnená látka) je štvorcový tkaný vzor, ktorý sa poúžíva na výrobu napríklad kiltu. Ľudovo povedané, túto sezónu dostáva zelenú káro. Mnohí editori hovoria o post-punkovej vlne s nádychom jemnej elegancie. Ak vlastníte károvanú košeľu alebo skladanú sukňu zo školských čias, určite ich  prevetrajte. Kombinovať ich môžete so spomínanými teniskami na platforme alebo s jednoduchým topom.

Thrasher tričko

 


Zdroj: Babsy Heriban

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise