Starostlivosť o tenisky.

Tenisky sú trendovou záležitosťou dneška. Bežne do nich investuješ niekoľko desiatok až stoviek eur, pretože sa chceš po uliciach prechádzať v pohodlnej a štýlovej obuvi. V dnešnom príspevku sa preto pozrieme na to, ako by si sa o ne mal starať tak, aby si čo najdlhšie udržali nový svieži vzhľad.

1. Zabudni na práčku

Pri čistení tvojich nových Air Maxov alebo Converse by si mal okamžite zabudnúť na práčku. Viaceré typy tenisiek sú vyrábané z kombinovaných materiálov ako je koža, semiš či rôznych textílií a tie by pranie v práčke natrvalo poškodili. Preto je vhodné, aby si do kvalitných prípravkov na údržbu tvojej trendovej obuvi.

2. Impregnuj

Impregnácia je dôležitá a to najmä vtedy, keď si tenisky kupuješ. Pred prvým použitím nikdy nezabudni topánky ošetriť kvalitným impregnačným sprejom. My používame Sneaky Protector Spray, ktorý poskytuje dlhotrvajúcu ochranu všetkým typom povrchov.

Sneaky Protector Spray

3. Investuj do kvalitného čistiaceho prípravku

My jednoznačne odporúčame univerzálny čistič na topánky Jason Markk Premium Shoe Cleaner, ktorý oceňujú i experti z časopisu GQ. Ide o penový prípravok bez chemikálií a môžeš ho použiť na všetky typy povrchov. Jason Markk je navyše skvelý aj na čistenie šňúrok, ktoré bielidlom len zbytočne poškodíš.

Jason Markk Premium Shoe Cleaner

4. Pracuj s profesionálnym príslušenstvom

Určite si spomínaš na detské časy, kedy si tenisky drhol obyčajnou kefou na koberce. Drsné štetiny síce veľké nečistoty odstránili, no obuv aj pekne poškodili a znehodnotili. Ak sa chceš podobným prešľapom vyhnúť, je dôležité, aby si používal kefy určené práve na čistenie topánok. Set Jason Markk Suede Cleaning kit je na to ako stvorený a s čistiacou penou Jason Markk Premium Shoe Cleaner tvorí ideálnu kombináciu.

Jason Markk Suede Cleaning kit

5. Pár tipov na zápach

Naše milované tenisky nosíme na nohách, či je zima alebo leto, jednoducho do zhynutia, no každodenné používanie, dáva zabrať aj našim nohám, ktoré sa v nich prirodzene potia. Určite poznáš problém so zápachom, ktorý z tvojho milovaného kúska obuvi vychádza v momente, ako si ho vyzuješ. Aj s ním sa však dá bojovať. V prvom rade pravidelne vyberaj vložky a nechaj ich uschnúť, následne ich ošetri dezodoračným sprejom. Nám sa osvedčil Sneaky Shoe Freshener and Deodorant, ktorý môžeš používať viacnásobne a to nielen na tenisky, ale aj iné topánky, či klobúky, čiapky a šiltovky.

Sneaky Shoe Freshener and Deodorant

6. Utierky na každé použitie

O tenisky sa treba starať, aj keď si mimo domu. Či už ideš na prechádzku s kamošmi do nie veľmi priaznivého terénu alebo niekoľko dní stráviš na cestách, tvoje tenisky potrebujú stále rovnakú starostlivosť. Preto maj vždy po ruke čistiace obrúsky Sneaky Shoe Wipes, ktoré majú v sebe zapustený čistiaci roztok a sú najúčinnejším prostriedkom na čistenie topánok na trhu.

Sneaky Shoe Wipes
 

Vyčisti si aj ty svoje tenisky. Produkty online -> TU

⌨️ PhDr. Katarína Kmeťová  📸 Jason Markk, Sneaky
 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise