Tenisky Adidas Superstar oslávili 50-tku

Tí, čo sme sa narodili v 80-tych rokoch si ešte dobre pamätáme časy, keď sme dychtivo prahli po teniskách, ktoré znamenali status. Chlapci i dievčatá túžili po originálnych Superstaroch a so závisťou pozerali na toho, kto v nich prišiel do triedy. Adidas Superstar však ani dnes nestrácajú na popularite. A to i napriek tomu, že minulý rok oslávili 50-tku.

Adidas superstar Tenisky s príbehom NBA

Tenisky s príbehom

V dnešnom svete plnom technológií, značiek a nekonečnej ponuky sa nachádza len málo výrobkov, ktoré prežili celé generácie. Jedným z nich je bez pochýb Adidas Superstar. Tenisky s jednoduchým, no o to príťažlivejším dizajnom ovplyvňujú mládež a kultúry po celom svete už päťdesiat rokov navzdory tomu, že ich vzhľad sa po celé desaťročia prakticky nezmenil. Ich príbeh sa začína písať v 70-tych rokoch 20-storočia, kedy v adidas Originals Superstar začali hrávať basketbalisti v americkej NBA. Po závratnej popularite, ktorá spôsobila ošiaľ i medzi fanúšikmi národnej ligy ich z nôh famóznych hráčov vytlačili lukratívnejšie zmluvy od konkurenčných športových gigantov. A tak sa na prvý pohľad zdalo, že tenisky ostanú v tieni iných značiek. Opak však bol pravdou.

Adidas Superstar a street style fashion foto

Adidas Superstar a street style

Adidas Superstar si našli miesto v novovznikajúcej pouličnej kultúre. Vďačia tomu predovšetkým skupine Run D.M.C., ktorá okrem toho, že formovala rapovú hudobnú scénu a povýšila street style na kult, šírila i povedomie značky Adidas. Chalani z tejto skupiny sa totiž na koncerty obliekali do teplákových súprav brandu a k nim si vždy obuli práve Superstar tenisky. Tie nosili výhradne bez šnúrok. Chceli tak upriamiť pozornosť na prostredie amerických väzníc, kde väzni nemôžu mať šnúrky na topánkach kvôli hrozbe uškrtenia. Tak či onak. Aj takáto malá vychytávka vedela vzbudiť vášne nielen medzi fanúšikmi, ale tiež odporcami tohto štýlu a ešte väčšmi tak upriamiť pozornosť na Superstar tenisky, čím len viac podporila ich popularitu.

Adidas Superstar 2020 tenisky kopírujúce tenisky s pred 50 rokov

Adidas Superstar 2020

Stručný príbeh tenisiek Superstar je priamo prepojený s ich najnovším vydaním adidas Originals Superstar 2020. Aktuálne ich nájdeš v našej ponuke a dizajnom plne kopírujú tie spred 50-tych rokov, kedy sa prvýkrát objavili na pultoch obchodov. Ikonické tenisky s legendárnymi tromi pruhmi po stranách pre teba máme v čiernom a bielom prevedení. Od pôvodných z roku 1970 sa však po technickej stránke značne zlepšili. Originálna špička v tvare mušle (shelltoe), ktorá po prvýkrát zdobila nohu vtedajšej basketbalovej hviezdy Kareema Abdula Jabbara, je obopnutá prírodnou kožou. Pohodlie a istotu ti dodá polstrovanie okolo členkov a pred nárazmi ťa zas ochráni gumová podrážka. Adidas Superstar za svoju 50-ročnú históriu vyšla v mnohých prevedeniach a spolupracovala s niekoľkými celebritami z hudobného či športového sveta, no pre nás originálne Superstary v podobe adidas Originals Superstar 2020 ostanú forever and for always No.1.

Adidas Superstar Vegan kúsok vyrobený bez použitia živočíšnych materiálov.

Adidas Superstar Vegan

Novinka, ktorá zasiahla trh s teniskami ADIDAS Superstar je ich vegánska verzia. Tento kúsok je vyrobený bez použitia živočíšnych materiálov. Svojim dizajnom vzdávajú hold minulosti a však sú obrovským krokom do budúcnosti. Skús si ich obuť aj ty a vykročiť do budúcnosti.


⌨️ K. Kmeťová 📸 adidas


 


 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise