Air Jordan - Tenisky nesúce meno basketbalovej legendy

Air Jordan je americká spoločnosť na výrobu obuvi, založená v roku 1984. V súčasnosti je dcérskou spoločnosťou divízie Nike a jej logom je takzvaný Jumpman, silueta Michaela Jordana smečujúci basketbalovú loptu do koša.

Prvú siluetu z Air Jordan navrhol Peter Moore, významný britský návrhár. Návrh bol síce veľmi podobný už známym modelom ako Air Force 1,  Terminator alebo Dunk, no to vôbec nebolo na škodu. Fakt, že tenisky nosil Michael Jordan na palubovkách NBA, bol zárukou ich úspechu. Okrem toho mali tenisky Air Jordan skvelé farebné prevedenia a aj napriek tomu, že s cenovkou $65 sa stali najdrahšími basketbalovými teniskami tej doby, boli veľmi žiadané.

 

Tenisky Jordan Air Jordan 1 Low

 

Skvelým marketingovým ťahom bolo, že Michael Jordan nosil tenisky Air Jordan v čierno červenom prevedení na palubovkách NBA, aj napriek zákazu. Nike síce muselo zaplatiť $5000 za každý odohratý zápas, ale za takú reklamu to určite stálo. V roku 2011 prišli s reedíciou Air Jordan 1 s názvom Banned, ktorá mala na päte písmeno X ako znak zákazu, ktorý vystavila NBA.

 

Tenisky Jordan Eclipse

 

Michael Jordan, bol pre tenisky Air Jordan 1 skvelou reklamou, pretože sa s nimi dostal vo svojej sezóne do All-Star Game, a aj napriek prehre v playoff l proti Celtics, nazbieral historických 63 bodov v jednom zápase.

V predaji bolo deväť farebných prevedení, no Michael Jordan odohrával zápasy len v troch znich. V súčasnosti patria Air Jordan 1 k jedným z mála teniskám, ktoré sa vyrobili v toľkých rôznych farebných prevedeniach, okrem toho mali aj rôzne zaujímavé verzie.

 

Oblečenie Jordan AJ 2 Up In The Air

 

Najnovším modelom tenisiek je Air Jordan XXX, ktorý navrhol dizajnér Tinker Hatfield a v predaji je od roku 16. 02. 2016.

Dnes Air Jordan sponzoruje 21 aktívnych hráčov NBA, ako sú Blake Griffin, Ray Allen, Chris Paul Kawhi Leonard, Russell Westbrook a Carmelo Anthony. Okrem basketbalovej ligy NBA sponzuje aj súťaže MLB, NFL, NASCAR a WNBA.

 

Bunda Jordan The Varsity


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise