Ako si vybrať dĺžku snowboardu

Ešte donedávna sa pri výbere dĺžky snowboardu uplatňovalo staré známe pravidlo. Ideálna doska podľa neho mala siahať od zeme k brade. To však dnes už neplatí. Neustále rozvíjajúca sa snowboardová technológia zanechala túto praktiku dávno za sebou. Pripravili sme preto pre teba rýchly manuál ako si vybrať dĺžku snowboardu, ktorý ti padne ako uliaty.

Zameraj sa na hmotnosť

Hmotnosť je pri výbere správnej dĺžky snowboardu ďaleko dôležitejšia ako samotná dĺžka dosky, ktorá kooperuje s tvojou výškou. Je to tak preto, lebo snowboardy sú navrhnuté s ohľadom na určitú flexibilitu. Preto, ak chceš aby sa flex na snehu správal tak ako potrebuješ, zameraj sa pri výbere na tvoju váhu. Pokiaľ si totiž kúpiš dosku, na ktorú si príliš ťažký, snowboard sa prehne viac, ako by sa mal. No a v opačnom prípade, teda ak nespĺňaš stanovený váhový štandard snowboardu, tak zase nebudeš na dosku vyvíjať dostatočný tlak. A flex bude krátky. Preto pri výbere snowboardu zohľadni vo veľkostných tabuľkách ako prvý hmotnostný parameter. Ten však má dosť široký rozsah, takže k nemu potrebuješ pridať ďalšie faktory, aby si prišiel na tvoju ideálnu dĺžku snowboardu.

úroven schopnosti

Úroveň schopností

Úroveň tvojich schopností ovládať dosku na snehu je tiež parameter, ktorý by si mal brať do úvahy. V prípade, že si začiatočník, voľ o 3 až 5 centimetrov kratší snowboard. Čím je totiž dlhší, tým sa horšie ovláda. Takže učiť sa ti určite bude ľahšie na kratšej doske a tie dlhšie si užiješ, keď prejdeš do pokročilého levelu.

nepodcenuj štyl

Nepodceňuj štýl jazdy

No a v neposlednom rade celkovú dĺžku snowboardu ovplyvňuje aj tvoj preferovaný štýl jazdy. Veľkostné tabuľky výrobcov snowboardov sa totiž zameriavajú predovšetkým na all-mountain štýl. Preto ak si freestyle nadšenec, voľ o 3-6 centimetrov kratšiu dosku. No v prípade, že si skôr freerider, tak kupuj o 2-4 centimetre dlhší snowboard.

⌨️ K. Kmeťová 📸 Rossignol, Lib Tech


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise