Ako vybrať snowboardové viazanie

 

Jazdu na svahu si nikdy naplno neužiješ, ak neinvestuješ do správneho snowboardového viazania. Snowboardový set zložený z topánok a dosky uzatvára práve viazanie, ktoré zabezpečuje pevné spojenie jazdca ku snowboardu.

Typy snowboardového viazania

Snowboardové viazanie sa v zásade vyrába podľa typu jazdy, ktorý na doske preferuješ. Takže na trhu nájdeš viazanie pre freestyle, freeride aj alpine. Základná typológia však viazanie delí na mäkké a tvrdé:

1. Mäkké viazanie

Poznáme dva druhy mäkkého viazania:

  1. Obyčajné mäkké – najčastejšie sa používa na freestyle a freeride snowboardoch a je špecifické tým, že vpredu má dve vypolstrované pracky z umelej hmoty a vzadu pevnú opierku na pätu topánky. Bonusom pri tomto viazaní je nízka obstarávacia cena a jednoduché ovládanie, čiže je vhodné aj pre začiatočníkov. Showboardové viazanie - Bent Metal Metta

  2. Mäkké flow viazanie – praktický rozdiel medzi obyčajným a flow viazaním je v čase zapnutia. V prípade flow sa topánka vkladá do viazania zozadu, čím sa celý proces urýchľuje. Uchytenie je však rovnaké ako pri klasickom mäkkom viazaní. Pri flow však musíš rátať s vyššou cenou a s faktom, že nie je určený pre všetky typy snowboardových topánok.Snowboardové viazanie - GNU Cheeterfastec bindings

2. Tvrdé viazanie

Tvrdé viazanie, podobne ako mäkké sa delí na dve základné kategórie:

  1. Doskové viazanie – v tomto prípade sa topánka uchycuje do kovovej obruče a je zapnutá prackou v špičke viazania. Pre tento typ potrebuješ tvrdé topánky a preto nie je vhodné ani pre začiatočníkov, ani pre skoky. Odporúča sa skôr pre alpine štýl. 

  2. Step-in viazanie – od doskového viazania sa líši len systémom uchopenia topánky. Tú neobopína kovová obruč, ale zacvakuje sa do viazania, čím celý proces uchytenia zjednodušuje. Pre tento typ viazania však potrebuješ veľmi tvrdé topánky.

Investícia do viazania sa oplatí

Pri výbere snowboardového viazania by si nemal zabúdať na to, že by malo zodpovedať veľkosti tvojich topánok. Zvyčajne sa označuje podobne ako oblečenie od S po XL a jednotlivé veľkosti majú určitý rozsah použitia. Napríklad veľkosť S vo väčšine prípadov sedí pre topánky od čísla 36 do 39. V každom prípade však platí, že do viazania je potrebné investovať tak ako do kvalitného snowboardu. V našom e-shope ponúkame len viazanie od kvalitných výrobcov ako Roxy, RossignolGNU a Bent Metal.

 

Poskladaj si snowboard online -> TU

 

⌨️ PhDr. Katarína Kmeťová  📸 GNU , Bent Metal

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise