Čo sú to sneakers?

Nie všetky tenisky sú určené na šport. Veľa topánok tohto druhu v sebe síce nesie ducha ulice, no pravé sneakers sa okrem streetstyle imidžu zameriavajú aj na iné vlastnosti. Teraz ti vysvetlíme základné rozdiely medzi teniskami sneakers a ostatnými druhmi topánok.

Určenie a materiál sneakers

Hlavným rozdielom medzi sneakers a ostatnými druhmi tenisiek či topánok je ich určenie a materiál. Sneakers vznikli pre šport a na to, aby si v nich podával čo najlepšie športové výkony. Takže tomu je prispôsobený aj ich materiál. Zvršok vždy tvorí textília alebo koža, no podrážka je vyrobená výlučne z syntetického alebo prírodného kaučuku. V reči smrteľníkov tak ide o gumovú podrážku, ktorá tlmí nárazy pri dosahovaní športových výkonov.

Gumová podrážka a kožený zvršok sú podpisom pôvodných sneakers foto 1

Gigantické značky vyrástli na sneakers

História sneakers sa viaže na prvotnú produkciu svetoznámych výrobcov športovej obuvi, ku ktorým patria Nike, Adidas, Vans, Converse či Reebok. Všetky spomínané značky sa vo svojich počiatkoch zameriavali na výrobu ideálnych športových topánok pre bežcov, atlétov, futbalistov či basketbalistov, aby mohli na ihrisku podávať tie najlepšie výkony. S postupom času sa však sneakers čoraz viac začali objavovať na uliciach a nohách obyčajných smrteľníkov. Dialo sa tak najmä v 70-tych a 80-tych rokoch minulého storočia, kedy sneakers začali písať históriu streetstyle trendov.

Zmačky ktoré sa viažu prvotnou produkciou na sneakers foto 2

Sneakers alebo trainers či joggers

Pomenovanie sneakers pochádza zo Severnej Ameriky, kde takto domáci označujú tenisky vhodné nielen na šport, ale pre ich imidžove vlastnosti aj ako štýlový kúsok na voľný čas. V Anglicku či Austrálii sa sneakers volajú trainers alebo joggers. Tak či onak sneakers sú must-have kúskom v každom pouličnom šatníku. Hodia sa totiž ku všetkému. Napríklad legendárne Adidas Superstar si okrem teplákov môžeš pokojne obuť k obleku. Podobný šmrnc akémukoľvek outfitu dodajú aj nikdy nestarnúce Nike Air Max, Nike SB Zoom Blazer či Jordan Zoom Separate. Retro nádych so štýlom v sebe nesú aj nesmrteľné Vans Old Skool či Nike Blazer. Všetky spomínané kúsky dodajú tvojmu looku status bez ohľadu na to, či sa chystáš v kostýme do práce alebo večer von na pivo.

Vans Old Skool či Nike Blazer, spomínané kúsky dodajú tvojmu looku status bez ohľadu na to, či sa chystáš v kostýme do práce alebo večer von na pivo Foto 3

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 boardparadise.sk


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise