Doplnky, ktoré vám na lyžovačke nesmú chýbať

Na svahu musíte byť tip-top. Popri povinnej výbave každého lyžiara či snowboardistu nesmiete zabúdať aj na doplnky, ktoré vám športovanie oveľa viac spríjemnia. Ide o veci, ktoré si možno ani neuvedomujete, no sú mimoriadne dôležité. Myslite na ochranné lyžiarske okuliare, prilby, nákrčníky a rukavice. Obaly na lyže a vaky na snowboardy uľahčia prenos lyžiarskej výstroje. Bez týchto vecí na lyžovačku ani ísť nemôžete.

Prilba

Snowboardová prilba Roxy Power

Helma by mala byť vo vašej výbave samozrejmosťou. Prilba by mala mať tvrdý skelet, vetracie otvory, odnímateľné ušné chrániče, ľahko odnímateľné pútko na držanie okuliarov a nastaviteľné zapínanie s fleecovým polstrovaním pod bradou. Odnímateľné ušné chrániče a vnútornú výstelku prilby môžete potom bez problémov prať. Výstelka zaistí, že prilba bude pevne sedieť na hlave. Dnešné helmy sú navyše príznačné moderným a trendy dizajnom.

Rukavice

Zimné rukavice na snowboard

Dôležitou súčasťou oblečenia na hory sú rukavice, ktoré chránia vaše ruky pred mrazom, vlhkom, snehom, poškrabaním, aj hranou vašej dosky či lyží. Zvoliť si môžete medzi prstovými alebo palcovými rukavicami. Ak si kúpite rukavice s integrovaným chráničom zápästia, nebudete už nikdy chcieť iné. Kvalitnejšie kúsky obsahujú vyberateľné vložky, ktoré je možné nosiť ako samostatné rukavice v miernejšom počasí. Pri kúpe ale pozerajte na vodeodolný a priedušný materiál, zateplenie a hrejivú podšívku. Niektoré už majú aj technológiu na ovládanie displeja dotykových telefónov.

Nákrčník

Nákrčník Roxy

Buďte v teple od začiatku zimy až po jej koniec. Nákrčník chráni krk pred zimou, mrazom a vetrom. Hrejivý nákrčník využijete ako v horách, tak aj v meste. Zadovážte si vysoko elastický, spoľahlivo odvádzajúci pot a odolný proti oderu. Nákrčník s podšívkou z príjemného fleece materiálu je rýchloschnúci a priedušný. Sú navrhované nielen tak, aby boli funkčné, ale predovšetkým, aby ste sa v nich cítili maximálne pohodlne.

Okuliare

Snowboardové okuliare Oakley Flight Deck XM

Lyžiarske okuliare sú v súčasnosti lifestylovým prvkom. Zo širokej palety okuliarov si vyberte tie, ktoré majú  úpravu proti zahmlievaniu skiel, znižujú množstvo odleskov a sú odolné voči poškriabaniu. Nezabudnite ani na slnečný filter. Výborné sú aj okuliare s možnosťou výmeny skiel. Prihliadajte aj na tvárovú penu, aby sa vám okuliare neotláčali. Guma okuliarov by mala byť pružná a zabezpečiť tak ideálne upevnenie na hlave či prilbe.

Obaly

Obal na snowboard Roxy Vermont

Obal na snowboard či lyže je dnes už neoddeliteľnou súčasťou  výbavy. Obaly sú dostatočne veľké a vyrábané tak, že do nich vložíte aj všetky ďalšie veci a príslušenstvo, pričom vám bez problémov poslúžia aj ako kufor. Vyrábajú sa so zipsom, s popruhom na rameno, so spevneným dnom ale aj na kolieskach pre lepšie nosenie. Je to vec, ktorú si zamilujete.

Autor: Ali


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise