Pripravte sa na sezónu a užívajte si zimu v teplých a kvalitných bundách

Dôležitou súčasťou zimného outdorového oblečenia je kvalitná bunda. Ak patríte medzi športovcov, ktorí milujú zimné športy, bunda je alfou omegou vášho odevu. Správny výber vetrovky oceníte hlavne vo chvíli, keď vám na svahu nebude priať počasie. Preto je veľmi dôležité zvoliť si bundu s ochrannou vrstvou. To, aká je nepremokavá, vám prezradí hodnota vodného stĺpca. Viete, čo táto hodnota znamená?

 

Zimné budny Quiksilver

 

Bunda určená na zimu musí mať ochrannú vrstvu, ktorá vás chráni pred mrazom, vetrom, dažďom či chladom a zároveň uchováva ostatné vrstvy vetrovky. Aby ste mali maximálny komfort pri športovaní, vrchná vrstva musí byť nepremokavá, priedušná a odolná. Nepremokavosť udáva výška vodného stĺpca, ktorá vám presne prezradí, pri akej záťaži prepustí vodné kvapky. Hodnota vodného stĺpca je preto jedným z najdôležitejších parametrov pri výbere vašej novej kvalitnej bundy.

Ako sa vodný stĺpec meria

Vodný stĺpec sa na bundách uvádza v milimetroch. Vyjadruje koľko vody bunda znesie, kým cez ňu začnú prenikať prvé kvapôčky vody. V laboratóriách do valca nalievajú vodu dovtedy, až kým bunda pod tlakom vody nezačne premokať. To znamená, že čím vyšší vodný stĺpec bunda má, tým je nepremokavejšia, no samozrejme aj drahšia. Ale ak túžite po kvalite, vodný stĺpec je to, čo si na bunde všímajte ako prvé.

 

technológia

 

Ako si správne vybrať

Bundy sú nepremokavé od hodnoty 1 300 mm, no napríklad zimné bundy s vodným stĺpcom okolo 2 000 mm sú určené do mesta a ochránia vás maximálne pred ľahkým dažďom alebo snežením. Ak ste aktívny lyžiar, siahnite minimálne po číslach 5 000 mm. Takéto bundy už vydržia veľa a na slovenské hory stačia. Ak však chcete mať istotu, siahnite po bundách s vyšším vodným stĺpcom ako 15 000 mm alebo 20 000 mm. Najvyššia možná úroveň sú bundy s GORE-TEX® úpravou. Sú maximálne nepremokavé a používajú ich aj profesionálni horolezci.

 

vodný stĺpec

 

Len to najlepšie

Ak túžite po novej, kvalitnej a overenej bunde, Boardparadise.sk je miesto pre vás ako stvorené. Vyberte si z ponuky moderných búnd, určených pre dámy aj pánov, zo značiek Roxy, DC či Quiksilver. Pri týchto vysoko odolných bundách sa vodný stĺpec začína pri hodnote 10 000 mm. Zimné bundy v tejto kategórii vás nesklamú a nepremoknú ani pri najväčšej záťaži. Ak milujete zimné športy či zimnú turistiku, toto je presne to, čo potrebujete.

 

Zimná bunda Quiksilver Ambition

 

Zimná bunda Roxy Lodge

 

Dámska zimná bunda Roxy Jet Ski Premium


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise