Snowboardová legenda Travis Rice

Travis Rice oslávi 9.októbra 2021 síce len 39. narodeniny, no už teraz sa o ňom hovorí ako o snowboardingovej legende. Vďaka nemu svet spoznal freeride snowboarding a americký magazín Snowboarder ho pre jeho aktivity zaradil medzi svetovú dvadsiatku najvplyvnejších jazdcov za posledných 20 rokov.

Chlapec z hôr

Travis sa narodil v americkom štáte Wyoming, neďaleko horského strediska Jackson Hole. Jeho otec pracoval ako člen lyžiarskej hliadky a tak mal Travis k snehu, športu a lyžovaniu blízko od detstva. V podstate na nudnom americkom severozápade, ktorý je z každej strany obklopený horami ani nemal veľmi na výber. A tak si dospievajúci Travis krátil voľné chvíle športovaním presne v období, keď na scénu začína pretláčať snowboarding. Ten sa nevyhol ani Jackson Hole. A napriek tomu, že mu Travis zo začiatku nevedel prísť na chuť, nechal sa strhnúť davom a spolu s jeho kamarátmi sa pripojil k miestnemu snowboardovému tímu, čím začal písať začiatok jeho kariéry.

Snowboardista a sponzorovaný jazdec značkou Quiksilver Travis Tice

Prelomová súťaž

Zlom v Travisovom živote nastal tesne po dovŕšení osemnástych narodenín. Vtedy si zbalil veci, opustil zapadnutý Jackson Hole a bez podpory sponzora sa vydal do Californie. Tu sa zúčastnil prestížnej súťaže organizovanej časopisom Snowboarder Superpark, kde predviedol veľkolepý výkon. Podarilo sa mu totiž ukázať vo výške 35 metrov backside rodeo. Týmto činom sa jeho príbeh začína podobať kasovým hollywoodským trhákom. Divákov i odborníkov počas súťaže totiž ohúril natoľko, že ho okamžite oslovil producent spoločnosti Abinthe Films a ponúkol mu spoluprácu na ich pripravovanom filme Transcendencia. Tento moment bol pre Trevisa zásadný z niekoľkých dôvodov. Nielenže sa z vidieckeho chlapca stal jazdec rešpektovaný na profesionálnej úrovni, ale vďaka filmovačke zistil, že týmto médiom dokáže osloviť široké publikum a priblížiť mu tak svoju vášeň k snowboardingu.


 

Travis Rice Abinthe Films foto logo

Filmová tvorba

Niekoľko rokov po súťaži Superpark sa Travis pohyboval v oboch biznisoch naraz. Nakrútil niekoľko krátkych snímok zamerajúcich sa na snowboardingové triky a zároveň sa zúčastnil na prestížnych snowboardingových súťažiach, kde sa umiestnil na popredných priečkach. Za zmienku v tomto smere bez pochýb stojí zlato z roku 2002 zo zimných X Games v Aspene v rámci slopestyle a zlatú medailu si z Aspenu odniesol aj v roku 2009, kedy bodoval v rámci Big Air.

Travisov prínos však jednoznačne treba hľadať aj v rámci filmovej tvorby. Ako jeden z prvých free ride jazdcov začal svoj štýl nakrúcať. V roku 2005 spolu s režisérom Curtom Morganom založil spoločnosť Brain Farm Digital Cinema, z ktorej vzišlo niekoľko legendárnych filmov zo snowboardingového prostredia. K najznámejším bez pochýb patrí The Art of Flight, That´s It, That´s All , We are Blood, the Fourth Phase, Travis Rice RESETTER.

THE FOURTH PHASE ⬇️

the fourth phase Travis Rice Film

TRAVIS RICE RESETTER ⬇️

Travis-Rice-RESETtER-film

Spolupráce

Vďaka filmovým snímkam sa Travis dostal do povedomia širokej verejnosti. Ovplyvnil celé generácie jazdcov a celému svetu ukázal, v čom spočíva krása freeride snowboardingu. Preto je pochopiteľné, že čoskoro dostal viacero ponúk na spoluprácu z radov športových značiek. Medzi najprestížnejšie patrí jeho kooperácia s americkým brandom Quiksilver. Z niekoľkoročnej spolupráce vzišlo viacero priekopníckych kolekcií oblečenia a doplnkov, ktoré Travis sám testuje a svojimi pripomienkami zlepšuje. Technické bundy s Travisovým podpisom na celkovom výsledku nájdeš i v našej ponuke, podobne ako bezkonkurenčné snowboardy, ktoré vzišli z jeho spolupráce so značkou Lib Tech.

Travis Rice a jeho kooperácia s brandom Quiksilver

Neodkryté súkromie

V oblasti profesionálneho života má toho za sebou Travis Rice celkom dosť. Tento slušný náklad mu do života priniesol nespočetne zážitkov, nových možností a samozrejme finančné zázemie. Jeho súkromný život však pred verejnosťou skrýva. Veľa sa toho nedozvieš ani z jeho verejných profilov na sociálnych sieťach. No sem-tam niečo fanúšikom prezradí. Naposledy sa to stalo na tohtoročný Nový rok, kedy zverejnil fotografie jeho partnerky s tehotenským bruškom s priznaním, že sa nevie dočkať nových dobrodružstiev, ktoré mu rok 2021 prinesie. A podobne sme na tom aj my.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 Quiksilver, Travis Rice


 


 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise