Vedeli ste, že sa dá jazdiť na sklenenom či dokonca 3D snowboarde?

Aj keď milujete rôzne technické vychytávky, takéto snowboardy ste ešte nevideli! Snowboardový nadšenec a hlavná hviezda online show Every Third Thursday - Dave Lee už niekoľko rokov hľadá spôsoby, ako z najrôznejších materiálov vytvoriť funkčný snowboard a za ich tvorbou cestuje po celom svete. Tieto videá majú milióny sledovateľov a jeho nápady sú vážne neuveriteľné. Videli ste už niekedy board zo skla, z Lega, mincí, či vytlačený na 3D tlačiarni?

Dá sa jazdiť na čomkoľvek

Dave Lee si okrem iného, vymyslel prvý board zo skla. Vycestoval do talianskej továrne, v ktorej sklo vyrábajú ručne. Stál pri celej výrobe, ktorú si poctivo natáčal a pripravil perfektné video, ktoré má viac ako 2,6 miliónov pozretí. Dosku museli odborníci zo skla najskôr vyrezať, potom sa lisovala a neskôr tvrdila. Nechýbal ani dizajnový prvok, aby doska vyzerala štýlovo.

Po pár dňoch tvrdej práce snowboard dostal viazanie a mohlo sa ísť na svah. Dave oslovil na skúšobnú jazdu v prašane talianskeho jazdcu Giorgia Morelliho v lyžiarskom stredisku Abetone v Toskánku. Úvodné obavy, či sklo nepraskne a či sa vôbec na sklenenom boarde bude dať jazdiť hneď rozplynuli. Sklenená doska sa po svahu kĺzala enormne rýchlo a chalani si jazdu užívali. Po pár jazdách však doska popraskala, no chalani tvrdia, že to stálo za to a bol to neuveriteľný zážitok.

 

Snowboardová doska zo skla

 

Snowboardová doska zo skla

 

 

 

Doska z tlačiarne

Dave Lee stále skúša niečo nové a okrem skleneného snowboardu stavil aj na najmodernejšiu technológiu. Board dal jednoducho vytlačiť v 3D tlačiarni v USA. Dave požiadal technika Jeb Ferria, aby mu pomohol pri tvorbe 3D snowboardu. Ten musel dosku najskôr navrhnúť v 3D programe a neskôr v tlačiarni využil na tlačenie viacerých kúskov prášok na báze uhlíka. Jednotlivé časti poskladal do seba ako puzzle, natrel tvrdiacou hmotou a šup na svah v Colorade. Tento board vyskúšal jazdec Matt Guess, ktorý si ho v prašane nevedel vynachváliť. Doska z 3D tlačiarne bola poriadne rýchla.

 

Snowboardová doska z 3D tlačiarne

 

Snowboardová doska z 3D tlačiarne

 

Stavte na tradície

Tradičné dosky sú vyrobené z dreva, živice, či laminátu, aby získali perfektnú pružnosť a rýchlosť na svahu. Mnoho snowboardistov si vyberá dosky podľa vzhľadu a dizajnu, často je to však veľká chyba. Nesprávny typ alebo zlá dĺžka dosky môžu ovplyvniť jazdu a môžu sťažiť ovládanie snowboardu, či priľnavosť k svahu. Ak si ale vyberiete správne, poskytne vám dokonalý zážitok z jazdy.

 

Snowboardová doska z dreva

 

Snowboardová doska z dreva

 

Na stránke boardparadise.sk nájdete dosky na všetky štýly jazdenia, či do akéhokoľvek terénu. Nechýbajú zvučné značky ako Rossignol, Roxy, GNU či Lib Tech. Určite si nájdete board, ktorý vám zimnú jazdu dokonale spríjemní.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise