Vybrať si SNB nohavice nie je vôbec ťažké. Poradíme ti, ako na to.

Pokiaľ ešte nie ste plne vyzbrojení na tohtoročnú sezónu, je už najvyšší čas. Mrknite sa, aké fajné nohavice pre vás tento rok máme.

 

Ak sa chystáte aj tento rok na svahy, gratulujeme. Aj my vieme, že neexistuje lepší pocit, ako ten slobodný feel, keď sa spustíš dolu svahom na bielom snehu, riešiš len svoj freestyle a nič iné. A ťažko existuje horší pocit, ako sa spustiť dolu svahom a byť už za pár minút totálne premrznutý a tešiť sa na návrat do tepla. Nič také ale nehrozí, ak sa na zimu poriadne vybavíš.

 

Že poriadna bunda je základ pre každého, kto sa chystá v zime na kopce, sme vás už informovali. No to neznamená, že výber nohavíc treba odfláknuť. Aby vám intímne partie na svahu a mimo neho neomŕzali, treba si vybrať ten správny typ SNB nohavíc. Máme super výber pre všetkých snowboardistov a snowboardistky a aby ste pri ich výbere neboli stratení ako Dankova rigorózka, poradíme vám v tomto článku.

SNB nohavice sú vhodné pre každého

Je úplne jedno, či jazdíte na doske, na lyžiach alebo dávate slalom na igelitovom vreci, kvalitné SNB nohavice sa vám určite zídu. Ide len o to určiť si kde a na čo ich budete využívať.

Podľa čoho vyberať SNB nohavice?

Dva najdôležitejšie parametre, ktoré si treba všímať, je vodeodolnosť a úroveň zateplenia. Na výber máte niekoľko úrovní odolnosti voči vode a stupňov izolácie, výber nohavíc je potom daný podmienkami, v ktorých je vhodné ich nosiť. Ďalšie vychytávky, ako počet vreciek, vystužené švy, umiestnenie vetracích otvorov, nie sú až také dôležité, no môžu pomôcť pri rozhodovaní sa medzi dvoma podobnými modelmi.

Snowboardové nohavice DC

SNB nohavice do mokrého počasia

Nohavice do mokrého počasia najčastejšie používajú vysoko vodeodolnú vrstvu 15 000mm - 20 000mm a sú kombinované s tenkou izolačnou vrstvou. U modelov Quiksilver a Roxy je to Warmflight X1 a X2, u DC modelov je uvedená gramáž, najčastejšie 40g. Keďže takéto podmienky sú pri teplotách od 0°C vyššie, hrubšia izolácia je zbytočná. Ak sa k vám nedostane vlhkosť, ste v suchu. Vtedy vám určite nebude ani zima. Ideálnym príkladom sú Quiksilver Utility alebo DC Nomad, oba modely s extrémnou vodeodolnosťou alebo pre dámy Roxy Creek so štýlovým farebným pásikom po bokoch.

SNB nohavice do studeného počasia

Nohavice do mrazov majú menej vodeodolnú vrstvu, iba do 10 000mm, no sú vybavené hrubou tepelnoizolačnou vrstvou. Quiksilver má Warmflight X3, DC potom používa vyššiu gramáž. Vodeodolná vrstva vás totiž pred mrazmi až tak dobre neuchráni, preto je potrebné použiť lepšiu izoláciu. Takúto technológiu obsahujú napríklad Roxy Backyard v krásnej žltej farbe.

Snowboardové nohavice Roxy

Zlatá stredná cesta

Ak sa chystáte niekam, kde sa môže počasie meniť z hodiny na hodinu alebo si nie ste istí, čo vás čaká, je vhodné siahnuť po nohaviciach, ktoré majú slušnú vodeodolnosť, no zároveň hrejivú podšívku. Výrobcovia mysleli aj na takúto možnosť a preto máme v ponuke nohavice, ktoré ponúkajú ideálny kompromis medzi prvými dvoma typmi nohavíc. Quiksilver Estate majú vodeodolnosť 10 000mm a použitú izoláciu Warmflight X2, to isté platí pre dámske Roxy Winterbreak. Pokiaľ máte radšej značku DC, štýlovo vzorované DC Recruit pre baby a  DC Banshee pre chalanov môžu byť ideálna voľba.

 


Zdroj: text - J.M. zdroj- google Foto - Quiksilver, Roxy, DC

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise