Ako vybrať penyboard

Pennyboard je skvelá doska, ktorá ťa naučí všetko potrebné, aby si mohol naplno pričuchnúť k skateboardingu. Navyše je malý, spratný a bezpečný. Preto sa teraz pozrieme na to, ako vybrať pennyboard, aby si si spolu s ním mohol naplno užiť letné ulice.

Kompaktná doska pre začiatočníkov

Jednou z najväčších výhod pennyboardu je, že jeho kompaktná doska je vhodná nielen pre začiatočníkov, ale aj deti. Okrem krátkej dĺžky sa od klasického skate-u odlišuje aj tým, že je vyrobený z plastu. Takže je ľahký a v ruksaku nezaberie veľa miesta. No z našich skúseností ti odporúčame vyberať skôr dlhší pennyboard. Takže určite nevoľ najmenšiu 22 palcovú veľkosť, ale v pohode môžeš začať aj na 27 palcoch, aby si sa vžil so skateom pod nohami a mal lepší prehľad o tom, čo sa deje na uliciach.

Kompaktná doska pre začiatočníkov foto 1

Kolieska na pohodlnú jazdu

Ďalšou špecialitou pennyboardu sú jeho kolieska. Tie sú väčšie a mäkšie ako pri tradičnom skateboarde, čo oceníš najmä pri nerovnom teréne. No dávaj si pozor na materiál koliesok. Plastové menej vydržia a strety s hrboľmi s tebou o to viac zamávajú. Preto choď na istotu a voľ kvalitnejšie kolieska z polyuretánu. Ďalším dôležitým parametrom v prípade koliesok je ich tvrdosť. Tu by si mal zvážiť svoje skúsenosti i hmotnosť. Ak si nižšej objemovej kategórie a úplný začiatočník choď do mäkších koliesok do tvrdosti 80A. V prípade, že máš skúsenosti viac a miluješ rýchlu jazdu, tak tvoja ideálna tvrdosť sa pohybuje nad hodnotou 80A.

Aj pennyboard potrebuje poriadne sneakersy

Posledná vec, na ktorú by si pri výbere pennyboardu nemal zabúdať, je tvoja hmotnosť. Maximálnu nosnosť má na svojom štítku uvedenú každá doska. Preto voľ vždy pennyboard, ktorý toho unesie minimálne o 10 kíl viac ako ukazuje displej na osobnej váhe v tvojej kúpeľni. A keď už konečne doma rozbalíš nový pennyboard nezabúdaj, že na prvú jazdu s ním potrebuješ aj kvalitné sneakersy. Ideálnou voľbou sú napríklad klasické Vans Old Skool Pro či Nike SB Zoom Blazer.

Aj pennyboard potrebuje poriadne sneakersy foto 2

⌨️ K. Kmeťová 📸 boardparadise


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise