Ako vybrať veľkosť CONVERSE tenisiek

Basketbalové tenisky, ktoré ovládli svet

Tenisky Converse boli pôvodne navrhnuté pre basketbal a do povedomia verejnosti ich dostala vtedajšia hviezda tohto športu Charles „Chuck“ Taylor. Ten pracoval podobne ako iné veľké značky so športovou obuvou. Svoj model neustále vylepšoval, aby v nich mohol dosahovať maximálny výkon, no zároveň chcel, aby skvelo sedeli na nohe aj počas bežných aktivít. Jeho snahu doviedol do úspešného konca, pretože už v prvej polovici 20.storočia sa Converse stali synonymom štýlu a vkusu v masovej kultúre. Veď napokon dodnes na nich fičia celebrity, športovci i bežní milovníci old schoolových trendov.

Zmeny priniesol nový majiteľ

V roku 2003 sa stala značka Converse súčasťou amerického gigantu Nike. No a Converse Chuck Taylor All Stars sa dočkali zásadných zmien v konštrukcii oproti svojim predchodcom. Momentálne sa môžu pochváliť silnejšou a odpruženejšou podrážkou. Vďaka tomu sa tieto nesmrteľné tenisky stali pohodlnejšími, takže tvoja noha v nich bude svieža aj po viachodinovom nosení. My však pripomíname, že model Chuck Taylor je dosť úzky, preto ak máš väčšie chodidlo, kúp si väčšiu veľkosť, inak sa v týchto topánkach pohodlných večerov nedožiješ.

Pánske, dámske a unisex modely Converse foto 1

Pánske, dámske a unisex modely Converse

Converse je kult nielen v dizajne, ale aj v číslovaní. Svoje modely totiž delí na pánske, dámske a unisex. Keď si pozrieš jednotlivé veľkostné tabuľky zistíš, že dámske modely sú pri tej istej veľkosti spravidla o pol centimetra väčšie ako pánske. Takže aby sa v tom nestratil, najlepšie urobíš, ak siahneš po unisex prevedení, kde je číslovanie pre mužov aj ženy rovnaké.

Ako vybrať veľkosť Converse Chuck Taylor All Star

Pri výbere tvojho favorita spomedzi širokej plejády farieb a prevedení z modelu Converse Chuck Taylor All Star by si sa samozrejme mal držať veľkostných tabuliek. Tie zväčša uvádzajú veľkosti v americkom, anglickom a európskom číslovaní. Z vlastnej skúsenosti vieme, že číslovanie Converse ti nemusí sadnúť na prvý šup. Preto si pred ich kúpou premysli, kam všade v nich budeš chodiť. Ak ich kupuješ na športovanie a tréningy, tak rozhodne voľ aspoň o celé číslo menší model. Vďaka tomu bude tvoja noha počas akejkoľvek aktivity dokonalo spevnená.

Ako vybrať veľkosť Converse na bežné nosenie foto 2

Ako vybrať veľkosť Converse na bežné nosenie

Podobný princíp odporúčame zachovať aj v prípade, ak hľadáš Converse tenisky na bežné nosenie. V tomto prípade však nevoľ o celé číslo menšie tenisky, ale len o pol. Chodidlo a najmä prsty by mali mať počas chôdze priestor na dýchanie, čo im takto dopraješ. Takže ak bežne nosíš 10-tku, skôr ti v prípade Converse Chuck Taylor All Star sadne 9,5-ka. No nezabúdaj, že veľkosť Converse One Stars je totožná s číslovaním uvedeným vo veľkostnej tabuľke.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 Converse


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise