Vans Old Skool vs. Vans Old Skool Pro

 

VANS OLD SKOOL VS. VANS OLD SKOOL PRO 

   Vans Old skool je ikona, ktorá pomohla celému brandu dostať sa do povedomia širokej verejnosti. Môže za to „jazz stirpe“, ktorým sa práve na týchto teniskách brand odlíšil od konkurencie, ale zároveň priblížil k miliónom skaterom na celom svete. Nejaké obdobie si už okrem klasického modelu Old skool môžeš kúpiť aj ich vylepšenú verziu Pro. My sme sa u nás v shope pozreli, aký je medzi oboma kúskami rozdiel, aby sme Ti uľahčili Tvoje rozhodovanie.

Vans old skool vs. Vans old skool Pro

HISTÓRIA OLD SKOOL

  Old Skooly známe ako číslo štýlu 36 bol prvý model, ktorý mal v sebe zakomponovanú kožu na zvršku. V 80.rokoch sa im začali viac venovať a postupne vytvorili ikonicky model, ktorý začal byť úspešný aj u bežních ľudí. Od 90. rokoch sa snažia každú sezónu venovať kolaboráciam s rôznymi umelcami aby vytvorili niečo výnimočné.

Medzi prvými bol napríklad Marc Jacob, ktorý je ikona sám o sebe. Toto obdobie sa spomína aj ako začiatok spolupráce Vans so starým partnerom Supreme, ktorý spolu vytvorili tri farebné prevedenia.

VANS ODL SKOOL

   V prípade Vans Old Skool bolo pôvodným zámerom tvorcov vyrobiť pohodlné skaterské tenisky, ktoré budú dostupné pre širokú verejnosť. Športových nadšencov, ale aj celebrity z módnych radov okamžite zaujal ich nadčasový a ikonický vzhľad. Čierno biela kombinácia sa navyše hodila k viacerým outfitom a tak tenisky od počiatku prilákali pozornosť širokých skupín obyvateľstva, nielen skaterov. Medzi klasickým dizajnom  a profesionálnou verziou je veľa podobností, pretože človek od pohľadu nevidí moc rozdiel. Oba modely majú semišový a kožený zvršok.

Poďme sa pozrieť spoločne na chybičku krásy. Technické vybavenie topánok je prispôsobené skôr bežnému noseniu ako doske, a preto sa tvorcovia rozhodli vyrobiť radu Pro, ktorá spĺňa všetky požiadavky tohto športu.

Vans Old skool foto 2

VANS OLD SKOOL PRO

    Vizuálne sa Old Skool od Old Skool Pro veľmi nelíši. Pri oboch vidíme kožený a textilný materiál ako aj podobné kontrastné prešívanie a výrazným prvkom oboch tenisiek je už spomínaný „jazz stripe“. Napriek tomu majú Pro niečo navyše a to mäkkú vyberateľnú UltraCush stielku, ktorá zabezpečuje pohodlný dopad, čo ocenili najmä skateri. Okrem toho sú v nich zabudované gumové podložky DURACAP, ktoré predlžujú celkovú životnosť topánky. 

 Keď sa pozrieme niečo bližsie naše oči si všimnú, že jazyk v Old Skool je tenký neforemný a stielka taktiež obyčajne tenká. Čo model Old Skool Pro disponuje s veľmi kvalitným jazykom, ktorý je polstrovaný a spomínanou UltraCush stielkou, ktorú si každý zamiluje. Polstrované oblasti zabraňujú otlakom a popáleniam.

Gumená podrážka je pri oboch modeloch veľmi podobná  s vafľovým dizajnom, ktorý má kvalitnú gumu s vynikajúcou trakciou a priľnavosťou. Old Skool Pro ma ale na vyše dodatočnú pro-Vulc lite konštrukciu, ktorá vytvára pevný pocit nohy na doske.

Vans Old Skool Pro sú preto o niečo drahšie ako ich staršia verzia, no používatelia týchto ikonických vychytávok hodnotia investíciu do tejto rady ako veľmi užitočnú aj v prípade, že tenisky chcete nosiť na bežné použitie a nielen na skatovanie.

Na trhu sa dnes nachádza množstvo farebných kombinácií oboch variant tenisiek, no nás stále berú klasiky v čierno – bielom prevedení.

 Vans Old skool pro foto 3

 

ZHRNUTIE

Na koniec si v bodoch ešte prejdeme výhody modelu  OLD SKOOL PRO, ktoré má v sebe zakomponované:

  • polstrovaná vyberateľná UltraCush stielka, ktorá zabezpečuje pohodlný dopad
  • gumové podložky DURACAP, ktoré predlžujú celkovú životnosť topánky
  • kvalitný jazyk, ktorý je polstrovaný
  • polstrované oblasti zabraňujú otlakom a popáleniam
  • pro-Vulc lite konštrukciu, ktorá vytvára pevný pocit nohy na doske

 

 

Objav viac Vans Old Skool -> TU

 

⌨️ PhDr. Katarína Kmeťová  📸 vans

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise