Ako odstrániť škvrny z oblečenia

 

Ako odstrániť žuvačku z oblečenia

Žuvačka je skvelá lepkavá pochúťka, no pôžitok z nej ťa razom prejde, keď sa prilepí na tvoje obľúbené oblečenie. V tomto prípade najlepšie pomáha kocka ľadu. Vďaka nej žuvačka zmrzne a ty ju môžeš rýchlo z oblečenia odstrániť nožom. Ak ľad nepomôže, tak zabaľ mikinu alebo iný kúsok do plastového vrecúška a vlož ho na chvíľku do mraziaku. To už by malo zafungovať na 100%.

Žuvačka alebo hrdza na oblečení foto 1

Ako odstrániť hrdzu z oblečenia

Aj keď hrdza nie je častou komplikáciou v prípade oblečenia, môže sa ti doma stať, že sa dostane do poškodenej práčky a zašpiní tak tvoje obľúbené kúsky. Nemusíš však hneď vešať hlavu, aj na odstránenie hrdze z oblečenia môžeš vyskúšať niekoľko osvedčených trikov. Skvelo ti poslúži soľ, citrónová šťava, peroxid vodíka i prášok do pečiva. Napríklad môžeš škvrnu na oblečení od hrdzi posoliť, postriekať citrónovou šťavou a nechať usušiť na slnku. Uvidíš, že výsledok bude ohromujúci.

Ako odstrániť krv z oblečenia

Krv sa na oblečenie dokáže dostať tiež veľmi jednoducho. Stačí, ak pracuješ v kuchyni, pripravuješ veci do školy alebo sa holíš. No, čo je už horšie, škvrny od krvi napríklad na tričku nejde tak jednoducho vyčistiť. Preto maj na pamäti, že krv rýchlo schne a tak ju čím skôr vyčisti. Pri dileme ako odstrániť krv z oblečenia však zabudni na horúcu vodu, tá všetko len zhorší. Použi preto studenú vodu, peroxid vodíka a škvrny odstraňuj jemne. Drhnutím ich totiž vtláčaš čoraz viac do vnútorných štruktúr oblečenia.

Krv alebo lepidlo na oblečení foto 2

Ako odstrániť lepidlo z oblečenia

Lepidlo dokáže taktiež narobiť peknú šarapatu, pri jeho odstraňovaní z oblečenia však budeš potrebovať trošku viac prípravkov. No skvelý čistiaci kokteil môžeš namiešať z dvoch lyžíc bieleho octu. Tie pridaj do pól pohára teplej vody s pár kvapkami odlakovača s acetónom. Všetko nanes na bavlnený tampón a môžeš začať čistiť. Ak bude lepidlo príliš zajedene do oblečenia, vyskúšaj zubnú kefku s mäkkými štetinami.

Ako odstrániť mastné škvrny z oblečenia

Olej a mastnota patria k najodolnejším škvrnám, ktoré ľudstvo pozná. Takže aj napriek tomu, že čistenie týchto škvŕn z tvojich obľúbených kúskov ide ťažko, nič nie je nemožné. Skús na nich použiť napríklad sódu bikarbónu. Navlhči teda škvrnu vodou, posyp sódou a nechaj oblečenie odležať celý deň a noc. Potom celý nános jemne odstránň a opäť postihnuté miesto očisti vodou.

Mastné škvrny a atrament na oblečení foto 3

Ako odstrániť atrament z oblečenia

Tak ako pri krvi aj v prípade zašpinenia oblečenia atramentom by si mal konať rýchlo. Vyschnutý atrament totiž už vyčistíš ťažie. Takže hneď po nehode zober do ruky lieh alebo odlakovač a jemným tampón odstráň atrament z kritických miest tvojich obľúbených kúskov.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 google


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise