Ako vyčistiť semišové topánky

Street style je nabitý topánkami s prímesou semišu. Fičia na ňom dizajnéri v NikeVans či iné cool brandy. Tento špecifický kožený materiál má totiž štýl a ponúka príjemný komfort. Na druhej strane je však náchylný do seba vsiaknuť všetko, čo ho na ulici postretne. Preto sme pre teba pripravili rýchleho sprievodcu ako vyčistiť semišové topánky a vrátiť im zamatovú hebkosť.

Vyzbroj sa správnymi nástrojmi

Pri bežnom nosení sa na semišových topánkach hromadia nečistoty, vodné škvrny, stopy po soli a ďalšie nečistoty. Tie sa spájajú najmä s nepriaznivým počasím, ktorý tento typ kože veľmi neobľubuje. Preto, aby tvoj nový semišový old school kúsok neobýval viac policu v skrini než tvoju nohu, vyzbroj sa správnou výbavou na čistenie semišu. Investuj do kryštalickej gumy na odstraňovanie nečistôt a kefky na obnovenie semišu a nubuku. Ideálna je napríklad naša Sneaky Suede and Nubuck Cleaning Kit. Určite však do svojho zoznamu pridaj tiež dobrý impregnačný sprej a čistiacu penu. Nám sa v tomto prípade osvedčili tiež výrobky do Sneaky ako Sneaky Protector Spray či Sneaky Shoe Cleaner.

 

ako vyčistiť topánky

Čisti suché semišové topánky

 

Pred samotným čistením semišových tenisiek či iných topánok sa vždy uisti, že sú suché. Pretože, ak sa rozhodneš ich čistiť ešte za horúca, môžeš nečistoty vtlačiť viac do vnútra vlákien. Narobíš  si tak viac škody ako osohu. Nesnaž sa však urýchliť ani ich sušenie položením pod radiátor či horúci fén. To by ich mohlo pekne poškodiť. Semiš by sa vysušil a stvrdol. Takže topánky by viac už neboli pohodlné ani by nevyzerali dobre.

 

semišové topánky

Ako vyčistiť semišové topánky

 

No a teraz prejdeme k sľúbenému návodu na čistenie semišových topánok. V prvom kroku budeš potrebovať kefku a kryštalickú gumu Sneaky. S ich pomocou odstrániš z tvojich obľúbených semišových tenisiek nečistoty a malé škvrny. Používaj však malý tlak, aby nedošlo k poškriabaniu materiálu. Na odolnejšie škvrny a stopy po cestnej soli použi Sneaky Shoe Cleaner. Ten aplikuj na topánky pomocou špeciálnej handričky. Po vyčistení a usušení topánok na nich nanes Sneaky Protector Spray, ktorý ich ochráni od ďalšieho znečistenia vonkajšími vplyvmi. Pokiaľ sa však chceš vyvarovať nepríjemností s čistením semišových topánok, použi tento sprej ešte pred ich prvou prechádzkou, teda hneď ako ich doma vybalíš z krabice.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 Sneaky


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise