Najpôsobivejší skateboardista súčasnosti Nyjah Huston

Má 26 rokov, 4 milióny folowerov na Instagrame a niekoľko ocenení z Majstrovstiev sveta v skateboardingu. Nyjah Huston je napriek mladému veku prototypom športovca, ktorý od útleho detstva tvrdo pracoval na tom, aby sa stal elitou. A aj preto je už viac ako päť rokov hrdou súčasťou tímu Nike SB.

Nyjah Huston niekoľkonásobný majster sveta

Tvrdá výchova

Nyjah sa narodil ako tretie dieťa z piatich v kalifornskom meste Davis. Jeho otec je rastafarián a v duchu tejto filozofie sa nieslo celé jeho ranné detstvo. U nich doma platili prísne vegánske pravidlá, takže Nyjah mohol len snívať o tom, že s rodičmi pôjde po škole na skvelý Big Mac. Navyše v zmysle náboženského presvedčenia jeho rodičov malí Hustonovci nechodili do školy, ale  učili sa doma pod dohľadom matky. Možno sa ti zdajú tieto prísne rodinné pravidlá trochu cez čiaru, no čistá vegánska strava spôsobila, že Nyjah dodnes nemal žiadnu vážnu zlomeninu, čo je pri športe ako skatebording takmer nemožné.

Mama Nyjaha Hustona a jeho súrodenci.

Prvé stretnutie s doskou

Po prvýkrát sa Nyjah postavil na skate, keď mal päť rokov a jeho otec v ňom okamžite spoznal skrytý talent. Preto v roku 2004 kúpil v Davise krytý skatepark, kde každý deň niekoľko hodín cvičil. Vtedy už mal Nyjah viac ako tri roky oficiálneho sponzora Element Skateboards a jeho kariéra začala naberať prudké obrátky. V roku 2008 však jeho otec narýchlo pobalil celú rodinu a všetci sa presťahovali do Portorika. Týmto momentom sa Najyhova kariéra zastavila takmer na dva roky. Kvôli vzdialenosti sa začali prehlbovať problémy s jeho sponzorom a navyše bolo toto obdobie poznamenané rozvodom jeho rodičov. Následne si jeho matka pobalila kufre a spolu so súrodencami odišla naspäť do slnečnej Kalifornie. Nyjah tak zostal v Portoriku sám s  otcom, ktorý bol v tých časoch jeho manažérom i filmárom. Po súdnych ťahaniciach sa jeho matke nakoniec podarilo Nyjaha dostať späť do USA a od vtedy jeho kariéra nabrala rýchly spád.

Nyjah Huston Street League 150 000 dolar win

Miliónová investícia

Matka samoživiteľka s piatimi deťmi to v Amerike rozhodne nemá ľahké. Podobne na tom bola i Nyjahova mama, ktorá však bola natoľko presvedčená o talente svojho syna, že posledné peniaze, ktoré zarobila investovala do leteniek na turnaj Street League. Bolo to značné riziko, nielen pre budúcnosť rodiny, ale aj preto, lebo dvojročný pobyt v Portoriku poznamenal Nyjahovu profesionálnu reputáciu. Celý príbeh má však šťastný koniec. Nyjah súťaž vyhral a domov doniesol neuveriteľných 150 tisíc dolárov. Od vtedy už išlo všetko ako po masle. Malý skateboardový zázrak má dodnes na konte niekoľko ocenení z Majstrovstiev sveta v skateboardingu vrátane zlatých medailí ako aj desiatky cien zo Summer X. V súčasnosti je Nyjah považovaný za najlepšieho skateboardistu v histórií a zároveň najlepšie plateného športovca v tomto odvetví na svete.

Nyjah Huston x Nike SB Nike SB Nyjah Free 2

Nyjah Huston x Nike SB

Talentovaní športovci s hlbokým príbehom sú pastvou i pre výrobcov športového oblečenia a doplnkov. Inak to nie je ani v Nyjahovom prípade. Hneď v začiatkoch profesionálnej kariéry sa stal členom DC Shoes, ktorých vystriedal gigant Nike SB. V rámci spolupráce s Nike SB Nyjah uviedol na trh niekoľko tenisiek a medzi ne patrí aj tohtoročná horúca novinka v našej ponuke Nike SB Nyjah Free 2. Skvelé tenisky inšpirované legendárnymi Nike Air Zoom Spiridon z roku 1997 ťa na doske podržia pri akomkoľvek triku. Navyše na topánkach určite oceníš aj sieťové panely, ktoré zabezpečia, aby tvoje chodidlá ostali v chlade aj počas horúcich dní.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 Nyjah Huston - Instagram, google


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Môžem len odporúčať super rýchle dodanie

Overený zákazník,

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise