Predstavujeme Birkenstock - kvalitnú obuv bez kompromisov

Dlhoročná tradícia kvalitnej obuvi

Na trhu by ste márne hľadali firmu, ktorej korene siahajú tak hlboko do minulosti. Prvá zmienka o obuvníctve Birkenstock sa datuje až do roku 1774. Je to tak, výrobky tejto firmy sú s nami už takmer 250 rokov.

Obuv firmy Birkenstock možno dizajnovo nepatrí medzi medzi najmódnejšie kúsky, ale to ani nie je podstatou ich existencie. Zameriava sa na niečo dôležitejšie a tým je kvalita a maximálne pohodlie pri nosení.

Birkenstock šľapky

Tajomstvo obuvi Birkenstock

Patentovaná vložka spoločnosti Birkenstock, tzv. footbed, je alfou a omegou každého výrobku. Je navrhnutá tak, aby každá časť chodidla bola v prirodzenej polohe:

Prsty

Vďaka prstom udržiavame rovnováhu, navyše hrajú dôležitú úlohu pri rovnomernom rozkladaní váhy tela na chodidlá. Topánky s úzkou špicou často narúšajú funkciu prstov, čo môže viesť k bolestiam chrbta, krku či dokonca kurím okám. Vložka Birkenstock je navrhnutá tak, aby neobmedzovala rozloženie prstov na nohe a viedla tým k prirodzenej chôdzi.

Klenba

Vložka Birkenstock je tvarovaná tak, aby podporovala prirodzený tvar klenby chodidla. Poskytuje tak perfektnú oporu a výborne tlmí nárazy počas chôdze. Navyše pozitívne vplýva na prsty deformované nosením klasickej obuvi a vďaka jemnej masáži klenby ich postupne vracia do prirodzenej polohy.

Birkenstock vložka

Päta

Naše päty nie sú určené na chôdzu po veľmi tvrdých povrchoch. Pri chôdzi sú ale prvou časťou, ktorá sa dotkne zeme a tak majú na starosti absorbovať väčšinu nárazu a udržať telo v rovnováhe. Na rozdiel od konvenčnej obuvi, špeciálne tej s vysokými opätkami, má obuv Birkenstock špeciálne tvarovanú vložku, do ktorej päta dokonale zapadne. To umožní váhe tela aby sa rovnomerne rozložila po celom chodidle a z chôdze spravila pohodlné potešenie.

Dizajn a materiály

Obuv Birkenstock je teda navrhnutá s ohľadom na maximálnu ergonómiu tak, aby sa čo najdokonalejšie prispôsobila vašim chodidlám. To je ale len polovica dobrého pocitu z chôdze. Tou druhou sú, samozrejme, kvalitné materiály.

 Birkenstock výroba

Stielka obuvi Birkenstock je vyrobená z kôry korkového stromu zo stredomoria, zmiešaná s latexom a ergonomicky vytvarovaná. Na zvršky obuvi je použitá výhradne kvalitná koža, ktorá je hlboko farbená, takže nestráca sýtosť a zároveň je porézna a priedušná.

Podrážky sú vyrobené z EVA materiálu, ktorý je ľahký, pružný a elastický. Poskytuje skvelé odpruženie pri chôdzi a zároveň prirodzenú a úplne dynamickú platformu pre vaše chodidlo.  

Vyberte si z našej ponuky

Niet divu, že sme Birkenstock zaradili do našej ponuky. Máme radi značkové, kvalitné výrobky a táto obuv je je jednoducho topka vo svojej kategórii. Ponúkame ti letné žabky, v ktorých bude prechádzka po pláži alebo po námestí príjemným zážitkom.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rychlo dodaný tovar

Overený zákazník,

Priaznivá cena Rýchle dodanie na predajňu

Overený zákazník,

V pohode

Overený zákazník,

Kamenné predajne Board Paradise